Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Takken

Naargelang de leeftijd hebben we verschillende takken

OVER

Kapoenen

Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. En daar spelen we volop op in. Ze ontdekken al spelend wat het is om scout of gids te zijn.Het hoogtepunt in een kapoenenleven? Voor de eerste keer op kamp!

Kabouters

Een kabouter zit meestal in 3e, 4e of 5e leerjaar, groeit een millimeter per week, krijgt er op een jaar drie tanden bij, wordt elke week 5 gram zwaarder. Kabouters hebben veel energie. Hun enthousiasme kent soms geen grenzen. Ze bouwen graag kampen, verzinnen een geheime taal en halen kattekwaad uit. Hun vrienden staan centraal.

Jonggidsen


Jonggidsen houden van avontuur en steken graag de handen uit de mouwen. Ze vinden het leuk om inspraak te hebben en gaan graag nieuwe uitdagingen aan: vlottentocht, koken op houtvuur, slapen in patrouilletenten. Ze leren samenwerken, engagement tonen en zich inzetten voor anderen. Zo ontdekken ze stilaan wat scouting echt inhoudt en leggen hun belofte met trots af. Ze zitten op de wip tussen kind en puber. Hun leefwereld verandert razendsnel. Vrienden, hun plaats in de groep en de ontwikkeling van hun eigen identiteit en stijl zijn voor jonggidsen belangrijk.

Gidsen

Gidsen bieden we alle kansen om te bewijzen wat ze in hun mars hebben. Er is ruimte om te experimenteren en mee te beslissen. Grootse projecten kleuren hun scoutsdag, maar gewoon gezellig samen zijn hoort er ook bij. Elke drie jaar gaan gidsen samen op buitenlands kamp.

Symbolen

Kapoenen: 6 tot 8 jaar


Kabouters: 8 tot 11 jaar


Jonggidsen: 11 tot 14 jaar

Gidsen: 14 tot 17 jaarElke leeftijd heeft zijn charme

terug naar Home